Verlichting voor kinderkamers

Een goede keuze van verlichting is belangrijk als je je huis gezellig maar ook doelgericht wil verlichten. De verlichting in kinderkamers is daar een goed voorbeeld van. Zo zorgt een warme verlichting al gauw voor een fijnere sfeer in de kinderkamer. Daarnaast is het ook van belang om op een aantal andere punten te letten bij het installeren van verlichting voor kinderkamers. We zetten enkele aandachtspunten hieronder op een rijtje.

De gezondheidsaspecten bij verlichting voor kinderkamers

Wist je dat het kiezen van verlichting voor kinderkamers gevolgen heeft voor de gezondheid van je kind? Het is namelijk bewezen dat jonge kinderen beter reageren op zacht licht. Wanneer een kinderkamer verlicht wordt door een hardere lichtstraal, dan kan dat het slaappatroon van kinderen beïnvloeden. Simpel gezegd: kinderen slapen vaak slechter door verkeerde verlichting. Daarom is het zaak om geen standaard verlichting te kiezen, maar bewust te kijken naar de verlichting voor je kinderkamer.

Sfeervol en smaakvol

Terugkomend op het vorige punt: standaard verlichting is vaak geen goede keuze wanneer je sfeer wilt brengen in een kinderkamer. Het is niet voor niets dat in kinderkamers vaak veel kleur gebruikt wordt: het geeft namelijk veel sfeer. Om die reden is het belangrijk dat je bijpassende verlichting voor je kinderkamer kiest, bekijk voorbeeld eens https://www.cozykidz.nl/nl/verlichting/ voor inspiratie. Kies je voor een simpele witte verlichting, dan doet dat afbreuk aan de sfeer in de kamer.

Voorbeeld van verlichting die hip, sfeervol en uniek is

Let ook op de veiligheid

Nu heb je sfeervolle verlichting voor je kinderkamer gekozen, maar heb je nog niet gedacht aan de veiligheid van de kinderkamer. Een korte opfriscursus: (1) Zorg dat stopcontacten buiten het bereik, of in ieder geval afgeschermd zijn, van kinderen; (2) Snoeren dienen uit het zicht van (jonge) kinderen en baby’s te blijven. Verlichting voor kinderkamers bestaat natuurlijk niet enkel uit plafondverlichting, maar ook uit bureaulampen, waar je altijd snoeren zult blijven houden; (3) Bureau- en staanlampen dienen stabiel te staan en niet makkelijk om te gooien zijn.

Verlichting kiezen voor kinderkamers is dus nog niet zo eenvoudig. Met deze tips en tricks hopen we dat je je meer bewust bent van het verlichten van kinderkamers.