Een kleed voor de kinderkamer, om lekker op te spelen

Tegenwoordig hebben de meeste mensen een voorkeur voor gladde vloeren. Het blijft lang mooi, het is gemakkelijk om schoon te houden en het is antiallergisch.
Maar om op te spelen is een gladde vloer niet zo fijn voor kinderen. Dan is een leuk vloerkleed de ideale oplossing. Lekker warm en zacht om op te spelen, maar ook hanteerbaar om te wassen of eventueel te vervangen.  Door het kleed geregeld uit te kloppen met de mattenklopper, wordt het stof snel verwijderd. Het is effectiever dan stofzuigen.

Een kleed voor de kinderkamer is heel praktisch

Het kleed voor de kinderkamer of babykamer hoeft ook niet heel groot te zijn, niet het hele vloeroppervlak moet bedekt zijn. Om praktische redenen kun je ook overwegen om een badkamermatje als vloerkleed te nemen voor de kinderkamer. Deze zijn tegenwoordig ook lekker zacht en ze kunnen in hun geheel in de wasmachine. Heel praktisch als er eens een ongelukje is gebeurd.
Er is veel keus in ontwerpen voor mooie vloerkleedjes voor de kinderkamer: schattig met dieren of figuren. Of bijvoorbeeld met één van de helden van je kind: Nijntje, Winnie de Poe, Elsa of Bob de Bouwer. Je kunt ook verschillende kleine vloerkleden kiezen. Er zijn prachtige, bij elkaar passende vloerkleden van Deense designmerken verkrijgbaar.

Veiligheid vloerkleed staat voorop

Om de veiligheid van je kind te garanderen en valpartijen te voorkomen, is het belangrijk om een speciale antislipmat onder het vloerkleed te leggen. Dit is vooral noodzakelijk als je een gladde vloer hebt. De antislipmat zorgt ervoor dat het kleed stevig op zijn plaats blijft omdat het extra stroef is. Dat is veiliger voor je kind, en ook voor jezelf als je ’s nachts in het donker op het kinderkamertje moet zijn.

Een vloerkleed is bijzonder sfeerverhogend voor de kinderkamer of het babykamertje.  En het wordt nog mooier als je het kleed afstemt met de gordijnen, kussens en andere accessoires.